Хиляди пяха и танцуваха в Ямбол заедно с Николина Чакърдъкова, Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл на празника на града тази вечер. Кръшни български хора се извиха на препълнения с хора централен площад по време на продължилия над два часа концерт. 
Майка и дъщеря редуваха бавни тракийски и бързи македонски ритми за радост на почитателите си. Двете изпълнителки сътвориха неповторим празник на Ямбол. Николина Чакърдъкова изпя някои от най-новите си песни, а танцьорите зарадваха публиката с нови хореографии. Не бяха пропуснати и едни от най-обичаните и популярни песни на Николина Чакърдъкова. Празничният концерт завърши с пищна, близо десетминутна заря.
Денят на Ямбол се отбелязва на църковния празник Свети Дух. „През последните три-четири години заедно доказахме, че Ямбол не е само съвкупност от улици, а общност от хора. Всичко постигнато досега е благодарение на нашите общи усилия. Девизът на Ямбол е „Идвам от древността, отивам в бъдещето“, а Ямбол е град с бъдеще и то зависи от всеки един от нас“, обърна се към жителите на Ямбол кметът Валентин Ревански и им благодари за подкрепата.