Поетът, композитор и певец Михаил Белчев ще бъде удостоен утре със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество, съобщават организаторите.
Призът ще бъде връчен от инж. Алекси Кесяков – кмет на общината. Преди церемонията публиката ще се запознае с творческия портрет на Михаил Белчев – „Пътуване през времето“, създаден от Атанас Стоянов – водещ на предаването „Любими песни с любими хора“ по „БГ радио“.
Тази церемония ще открие арт срещите „Дървото на надеждата 2023“, които ще продължат до 11 юни в амфитеатралния комплекс на парк „Корминеш“.
Програмата предвижда няколко творчески работилници за деца и младежи (по цирково изкуство, театър, фотография, онлайн комуникации и социални мрежи, компютърен дизайн, хорово пеене и народни танци).
На 6 юни гостува цирк „Балкански“, на 7 юни – Борислав Крумов ще обучава желаещите по темата „Как да направим идеалната снимка и да я видят повече хора*.
На 8 юни ще бъде отбелязана 90-годишнината на Борис Карадимчев с концерт на детския хор „Пим-пам“. На 9 юни ще бъде представен моноспектакълът на Филип Аврамов – „Защото съм известен“, а нощната фиеста ще продължи с парти на DJ Mascota.
10 и 11 юни са посветени на фолклора – с хореографа Станислав Стойков, „Българче“ и арт трупата „Тутурутка“, певицата Пепи Христозова и студентския фолклорен ансамбъл „Зорница“. 
В неделя, 11 юни, е и традиционният празник на община Челопеч – „Пресвета Неделя“.
Провеждането на арт срещите „Дървото на надеждата“ е по идея и реализация на арт пространството „Стилисимо“, ръководено от Борислав Мирчев и Мариана Добрева. Символът е дървото Гинко билоба. Десет фиданки от него бяха засадени от творци и спортисти в парка „Корминеш“ през април. С идеята досега се ангажираха шампионката по художествена гимнастика Боряна Калейн, поетът Боян Ангелов – председател на СБП, Михаил Белчев и Кристина Белчева, историкът доц. Михаил Груев – директор на държавната агенция „Архиви“, кметът на община Берковица Димитринка Каменова, художничката Валентина Ганева-Щерева, радио водещият Атанас Стоянов и др.
Първата инициатива беше през януари тази година, когато Боян Ангелов представи пред обществеността тук своето есе „Дървото на надеждата“. В него се казва:  „Сред ипостасите на любовта и вярата сияе надеждата. Тя едновременно разделя и съединява, приближава и раздалечава тези толкова важни качества на човешката душа... Природата е дарила Гинко билоба с неописуеми багри, за да напомня, че надеждата винаги трябва да бъде облечена в най-сияйни одежди“. 
/ДД