Групата Boney M. Xperience изпълни обещанието за зареждащо шоу и общуване с публиката в Казанлък. Те събраха на централния площад „Сетополис“ хиляди жители и гости на Града на розите. Една Проктор, Тамзи Франсен, Мориин Фернандес и Дасилвиан Брус се качиха на сцената с  невероятна енергия, като изпълниха емблематични хитове на любимата на поколения диско група Boney M. 
Под бурните овации на публиката те изпяха хитове като “Brown girl in the ring”, „Daddy Cool“, „Rasputin“ и други.
А на песента „Rivers of Babylon“ десетки деца и младежи от публиката се качиха на сцената и танцуваха с изпълнителите. За изненада на присъстващите Дасилвиан Брус избра младеж от публиката, които да облече специално изработеното за певеца сако. Младежът Тихомир остана на сцената и танцува заедно с Boney M. Xperience. 
Музикантите коментираха, че за тях е чест, да запазят живо наследството на легендарните Boney M. и че в този момент Боби Фарел „се усмихва в Рая“. След концерта четиримата творци останаха да се снимат с желаещи от публиката.
Членовете на групата получиха като специален подарък юбилейна монета на БТА, изработена по повод 125-та годишнина на Агенцията, както и подаръци от домакините община Казанлък.