Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган за третия мандат, съобщиха от пресцентъра на ДПС. 
Карадайъ е в Анкара на тържествената церемония по встъпването в длъжност на Ердоган. 
България и Турция показаха в пълнота своето приятелско отношение една към друга дори в най-тежките кризи. Ердоган е не само добър съсед, той е и добър приятел на България, заяви Мустафа Карадайъ, цитиран в прессъобщението. 
Ще работим за това през следващите години двустранните отношения да продължат да се развиват ускорено и в интерес както на гражданите на двете държави, така и на просперитета на целия регион, добави председателят на ДПС. 
Президентът на Рeпублика Турция Ердоган положи клетва във Великото национално събрание в Анкара. След това се състоя церемонията в президентския комплекс "Бештепе" в Анкара. Преди церемонията Мустафа Карадайъ проведе двустранни разговори с министри и политици от различни държави, информират още от пресцентъра на ДПС. 
На инаугурацията са поканени представители на 78 държави, сред които над 20 държавни глави. Сред тях е и българският президент Румен Радев.