Регионалната журналистика беше убита, заяви журналистът Теодора Пеева, председател на Съюза на издателите в България и заместник главен редактор на в. "Сега" на 18-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА в Казанлък, по време на панела на тема „Свободата на избор на журналистите“. 
Пеева каза, че положението в регионалните медии е изключително драматично. Тя съобщи, че има региони в България, в които изобщо няма регионални медии. Те са лишени от достъп до информация за техния регион, каза Пеева и добави, че регионалните медии един път бяха "убити" заради проблемите с разпространението и втори път - заради ниските заплати. В момента 90 процента от тях са "one-man show". Хората работят на други места и се занимават с журналистика по-скоро на инат, коментира Теодора Пеева. Тя разказа, че когато представители на регионалните медии са се обърнали към Съюза на издателите за помощ, тяхното желание не е било за пари, а за подкрепа. "Когато си сам журналист в един регион, за теб е изключително важно да знаеш, че някой те подкрепя", заяви Пеева.
Тя обърна внимание на друг много важен проблем в съвременната журналистика - т.нар. тролове. Пеева каза, че вестник „Сега“ е имал форум за период от около 17 години, който изданието се принуждава да спре, защото форумът е нападнат от "тролове". Вестник „Сега“ се принуждава да спре и коментарите в страницата на изданието във Фейсбук, които също са атакувани от "тролове". „Нямаме идея как да се справим с тях, за момента нямаме такова решение“, каза Пеева. Тя даде пример какво правят световните медии във връзка с този проблем и обясни, че при тях регистрацията във форум се прави чрез социален номер или банкова карта, за да се идентифицира кой стои зад съответния профил. Това в България не може да се направи, слободията е факт, троловете убиха дискусията. "Затова ние спряхме форума към вестник "Сега", защото носеше повече вреди, отколкото ползи", каза Пеева. За наша изненада това не доведе до срив на читателите, а точно обратното - имаме 50 процента ръст на посещаемостта, откакто спряхме форума, съобщи тя.
Теодора Пеева заяви, че скоро дискусията под формата на форум в интернет в България в близките години няма да съществува. Трябва да има законови правила, по които дезинформацията да бъде преборена, смята Пеева. Според нея държавата не води битка с дезинформацията, съответно медиите нямат никакви оръжия, с които да се справят.
БТА организира 18-ата Световна среща на българските медии в Казанлък от 1 до 4 юни 2023 г. със съдействието на Община Казанлък, Национален дарителски фонд „13 века България", „Аурубис България“, ПОК „Доверие“, „Пощенска банка", А1 и „Нестле България“ АД".
Срещата се излъчва на живо.