Министерството на образованието и науката (МОН) гради последователни политики, като финансира подобряване на материалната база и средата в образователните институции, на инфраструктурата, за партньорство с различни институции, квалификация на преподавателите, за извънкласни дейности и възможности учениците да развиват своите таланти с помощта на своите учители. Но всички учители работят със сърце. Ако ги няма учителите, директорите, регионалните управления на образованието, политиките и целите в образованието не могат да бъдат постигнати. 
За това говори заместник-министърът на образованието и науката д-р Мария Гайдарова на официалната годишна церемония за връчването на наградите на Регионалното управление на образованието в София-област за високи постижения и принос към образованието през учебната година на 33-ма учители, седмина директори, осем училища и 42-ма ученици, съобщи пресцентърът на МОН.
Заместник-министър Гайдарова връчи и почетните грамоти "Неофит Рилски" на МОН на 12 учители от Софийска област. Д-р Гайдарова поздрави отличените и благодари за труда и усилията на учениците, и на всички, които ги подкрепят да постигат добри резултати. Всички заедно работим за доброто бъдеще на нашите деца, каза тя.
Сред отличените бяха и 18 ученици, класирали се на призови места в Международния конкурс за рисунка "С очите си видях беда". Техните рисунки бяха изложени на церемонията в Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика".