Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, ще подпомогне 31 деца, съобщиха от Български Червен кръст (БЧК). Средствата, които ще бъдат разпределени, са 32 500 лева и ще бъдат предоставени на семействата чрез областните съвети на БЧК. Помощта е предназначена за подпомагане на лечението и рехабилитацията на децата.
Средствата са събрани чрез дарения, постъпили във фонда, който подпомага деца два пъти в годината. От създаването на фонда - 1 юни 2005 г., до средата на 2023 г. са подпомогнати над 1000 деца. Всички членове на Консултативния съвет към фонда се обединяват около идеята за различни кампании и инициативи, чрез които да бъдат намалени инцидентите по пътищата в България.
Партньори във фонда са Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти, Българският футболен съюз, Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта и съобщенията, Съюзът на българските автомобилисти, Асоциацията на производителите на автомобили и техните представители в България.