Регионален исторически музей – Габрово (РИМ-Габрово) обявява кампания за набиране на детски играчки под мотото „Произведено в Габрово“. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на културната институция. 
Последната подобна кампания е била през 2013 година. Веднага след Международния ден на детето – 1 юни тази година, от РИМ-Габрово са решили да организират набиране на детски играчки, произведени в област Габрово. 
„Издирваме техните артикули, но ако разполагате и с други, за които знаете, че са произведени в нашия регион, ще се радваме да ни донесете и тях. Особено ценно ще е, ако ни предоставите и снимки от вашето детство – рожден ден, Нова година или игра на двора, на море или планина – донесете детството си при нас, можем да сканираме снимките и да ги върнем)", каза за БТА Христинка Шепелева от РИМ-Габрово. 
Играчки са произвеждани в Държавно индустриално предприятие "Капитан дядо Никола“ – Габрово, в Трудово-производителна кооперация ”Янтра” – Габрово, в Държавно промишлено предприятие „Ильо Влаев“ – Севлиево, артикулите са продавани в „Народен магазин“ – Габрово, както и „Детмаг“ – Габрово, посочват от културната институция.