Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за компютърни престъпления  - чрез публикуване в електронен сайт на коментар, поместил линк (директна връзка), осигуряващ достъп до деловодната система, ползвана от Община Ловеч, и за неправомерно изтриване на компютърни данни. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
Обвинението срещу Н. С. е за това, че на 31 януари 2019 г. чрез служебен компютър, собственост на Община Ловеч, ползващ IP адрес, чрез публикуване на коментар от потребител с име „Н.Л.“ в електронен сайт е поместил линк (директна връзка), потребителско име и парола, осигуряващи достъп до деловодна система, ползвана от Община. 
На 18 февруари 2019 г. като експерт в Община Ловеч и като администратор на услуга за споделен хостинг в „С." ЕООД-София, предоставяна на Община Ловеч, чрез компютър, ползващ IP адрес и посредством предоставения му за ползване служебен имейл, направил заявка, с която неправомерно изтрил компютърни данни (всички налични документи на Общински съвет Ловеч - предложения, покани за заседания на постоянните комисии, наредби и решения, приети за мандат 2015г. - 2019г.), налични и записани в електронен вид под формата на файлове в информационна система за синхронизиране и споделяне на файлове.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.