Полицаи откриха незаконни боеприпаси и пистолет при специализираната операция, която се проведе днес в област Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.
В жилище в разградското село Благоево, обитавано от 53-годишен мъж са открити и иззети пистолет и патрони. Предстои извършването на експертизи. По случая е образувано досъдебно производство.
По време на днешната акция е установен и извършителят на кражба на пчелни кошери и рамки с пчели от землището на Каменар. Образувано е и досъдебно производство за шофиране на автомобил без регистрационни табели от неправоспособна водачка. Мобилни екипи са извършили проверки в казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент.
В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 448 лица и 304 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени девет акта и 66 фиша. Установени са четири издирвани лица. Образувани са две бързи и три досъдебни производства. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 22, а задържаните за извършени престъпления – четири, посочи Георгиева.
Това е поредната проведена акция, насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Разград. БТА припомня, че при последната специализирана операция на територията на областта преди две седмици също бяха открити и иззети незаконни боеприпаси и пистолет.