БСП сме разтревожени от това, което става с българските финанси, особено с управлението на Фискалния резерв и състоянието и сигурността на Сребърния фонд. Това заяви на брифинг народният представител от „БСП за България“ Румен Гечев. 
„Имаме много сериозни притеснения, че поради това, че служебното правителство не се справя с бюджетните приходи, през изминалите месеци най-вероятно то си е позволило да ползва средства от Фискалния резерв“, посочи Гечев. 
Той обяви, че от „БСП за България“ са отправили официално искане до ръководството на Българската народна банка (БНБ) и Министерството на финансите за предоставяне на справка за състоянието на Фискалния резерв на страната. 
„Фискалният резерв се управлява от правителството, но той се намира по сметка на БНБ, тъй като тя е банката на правителството. Тя би следвало също да следи по какъв начин и законно ли се изразходват тези средства. По наша предварителна информация, за месеците март и април, от Фискалния резерв са ползвани около 1,5 млрд. лв. през март и около 2,8 млрд. лв. през април. Става дума за сума от около 4 млрд. лв. Тъй като във Фискалния резерв има един чувствителен компонент – Сребърният фонд, който е гаранцията за пенсионната система на България“, каза още Гечев.