Радомир има готовност да захрани с природен газ 7000 потребители, съобщиха от общината. Изграденото трасе от над 20 км може да снабдява със синьо гориво и 67 обществени сгради, както и 43 предприятия. Битовите потребители обаче са все още много малко.
По данни на лицензианта "Аресгаз" битовите потребители в Радомир са 406, което представлява 4,2 процента от домакинствата в общината. Газифицирани обаче са много общински сгради - Дом за стари хора, образователни институции, административната сграда на общината, детски градини. Предстои включването на Младежкия дом и Общинския исторически музей. 
Газифицирането на Радомир започва през 2010 г. На територията на общината е изграден разпределителен газопровод. Въпреки постигнатия напредък през последните години, процесът на газифициране остава сравнително ограничен, отчитат от администрацията. Това се дължи на високата начална цена за инвестиция в газова инсталация, непреодолима все още за много домакинства и недостатъчна осведоменост на хората за по-ниските разходи като консумативи при потреблението на природен газ, смятат от общината.
Оттам декларират, че развитието на газоразпределителната мрежа ще продължи. Изграждането на нови газопроводни отклонения и присъединяването на нови абонати е важна предпоставка за подобряване на бизнес средата и повишаване на конкурентоспособността на местните предприятия. Ползването на газ за отопление и битови нужди е една от алтернативите за преодоляване на сезонните замърсявания на въздуха в града, определят от общинската управа.