Напрежението в пленарната зала след декларациите на "Възраждане" и последвалата на „Продължаваме промяната-Демократична България“, прочетена от Явор Божанков , продължи и в кулоарите на парламента по време на брифинг на парламентарната група на „Възраждане“, на който те представиха своята гледна точка за случилото се.
"Това, което стана в пленарната зала, е поредната позорна сцена в поведението на една позорна партия - ПП, партия на предателството, на посолството. Тази простащина ние повече няма да я търпим“, заяви в началото лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му "тези хора са позор за човешкия род, нямат никакво морално право да бъдат в Народното събрание". Според него от "Възраждане" не са си позволявали никога от парламентарната трибуна да отправят лични, персонални обиди. „Това същество, което в момента говори – Манол Пейков, и другото подобно същество – Явор Божанков, в момента, в който станат и излязат да говорят от трибуната, оттук насетне ние ще ги сваляме веднага“, обяви Костадин Костадинов. 
Последва размяна на остри реплики в кулоара между Пейков, който слушаше изказването на лидера на „Възраждане“, и представители на партията.
"Тези хора опозориха Народното събрание, те трябва да лежат по затворите за национално предателство", продължи Костадинов. Той заяви, че няма намерение повече да търпи "подобни провокации и простащина от тази парламентарна трибуна".
„Всеки път оттук насетне, когато някой се опита да позори институцията Народно събрание, да срами България и да цапа името на българския парламент, ще реагираме твърдо и безкомпромисно, няма да допуснем никога вече тези хора да излязат на парламентарната трибуна. Нека излязат – излизаме и ние веднага“, заяви лидерът на „Възраждане“. По думите му тези хора са се делегитимирали и това поведение трябва да бъде спряно. Най-добрият вариант за бъдещето на България са нови избори, смятат от партията.  
Костадинов повтори казаното по-рано от парламентарната трибуна в декларация, че, ако бъде сформирано правителство между първите две политически сили, ще призоват симпатизантите си и разочарованите привърженици на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ на протест.
Костадинов съобщи също, че по време на скандала в пленарната зала Даниел Лорер се е обърнал към него, настоявайки "да си укроти племето“.
След края на брифинга продължи размяната на остри думи между депутати от „Възраждане“ и от ПП-ДБ.