В Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград приключи една традиционна програма, известна като Майски дни на науката и техниката. Тя е утвърдена като добра практика за изяви и отчитане на постиженията на учениците в национални и международни конкурси и състезания през годината.
На специална церемония бяха наградени 42 възпитаници на Центъра за тяхното активно участие и успешно представяне през учебната година. Наградите си – грамоти и ваучери за ученически пособия, те получиха от директора на извънучилищното звено Цветанка Русева. Тя благодари на отличилите се ученици, както и на всички деца от различните клубове и школи, работили с вдъхновение през годината. Русева изказа благодарности и на преподавателите, които не спират да подкрепят своите възпитаници, учейки ги на креативност и упоритост.
За участието си в кулинарния маратон, организиран от Филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев” в Разград, награди получиха учениците от клубовете „Млад кулинар” и „Авиомоделизъм”. Отличия имаше и за децата от школите „Български език и литература“, „Английски език“ и „Биология и химия“. Момичетата и момчетата от клубовете „Млад приложник“ и „Природа и фантазия“ също получиха грамоти и ваучери. Гостите на тържеството имаха възможност да разгледат и изложбата с част от творбите, които децата са нарисували през годината.  
Част от церемонията беше и празничното изпращане на абитуриенти от клуб „Слово“, оставили своя отпечатък и в клуб „Репортери“. Като ритуален елемент в Центъра за подкрепа на личностното развитие, освен диплом за активно участие през годините, седемте дванайсетокласници, участници в двата клуба, получиха специално подготвени албуми. В знак на благодарност за приноса им към националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ учениците бяха поздравени лично от Теменуга Иванова, внучка на Григор Попов. Тя пожела на младите хора крилата, които ще разперят, да бъдат силни и да ги удържат в полета на живота. Краеведът Божидарка Златарева също беше подготвила своите послания към зрелостниците в автографите към книгата си „Разград и автентичната сага на времето“.