Състезание под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно!” се проведе днес в Спортна зала „Иван Ангелов” в Търговище. Общо осем училища в областта се включиха в надпреварата. Организатори на състезанието са Областната дирекция на МВР и Регионалното управление на образованието (РУО) в Търговище, съобщиха от ръководството на РУО. 
Целта на състезанието е децата да покажат наученото през годината и да се подготвят за безопасно лято през ваканцията, коментират организирайте.
Състезателната надпревара стартира в Първо основно училище „Христо Ботев”. Включиха се отбори от Първо СУ „Св. Седмочисленици“, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, Първо ОУ „Хр. Ботев“, Трето ОУ „Петко Р. Славейков“ - Търговище, ОУ „Л. Каравелов“ - Попово, СУ „Васил Левски“ - Опака, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ -  Антоново и  ОУ „Хр. Ботев“ - Камбурово. В Първия кръг учениците решават тест, включващ 25 въпроса по темата за безопасността на движението по пътищата, отличителни полицейски знаци, правни категории в наказателния процес и други. 
Следващите два кръга на състезанието бяха в Спортната зала, където учениците демонстрираха майсторско управление на велосипед, бързина и сръчност при обличане на униформа на полицай и пожарникар.
Първенец в комплексното класиране стана отборът на Основно училище „Любен Каравелов” в Попово. На второ място е тимът на Първо средно училище „Св. Седмочисленици”, а на трето място - на Първо ОУ „Христо Ботев” в Търговище. Победителите получиха купи, медали, грамоти и предметни награди. 
На проявата присъстваха началникът на РУО Елка Станчева, комисар Диян Симеонов, гл. инспектор Иван Александров, комисар Димитър Димитров от ОДМВР полицаи и пожарникари, учители, ученици и др.