Варненски младежи направиха първия документален филм за Военноморския музей, който тази година чества 100-годишнина. Младите репортери са от редакционната колегия на вестник „НахОДКи“ при Общинския детски комплекс в града и са работили съвместно с екипа на телевизията към Медицинския университет във Варна. 
Продукцията се нарича „По килватера на времето“ и бе официално представена за първи път пред публика в залата на Младежкия дом на Варна. По думите на директорката на Военноморския музей Марияна Кръстева, това е първият документален филм, заснет за институцията, както и първото събитие в програмата за нейния 100-годишен юбилей, който се отбелязва тази година. Тя съобщи, че тържествата ще бъдат през есента.
Филмът съдържа разкази за експозицията на музея, за кораба „Дръзки“, както и за околосветското плаване на капитан Георги Георгиев с яхтата „Кор Кароли“. Направена е и анкета с варненци дали знаят достатъчно за експонатите в музея и битката с турския крайцер „Хамидие“. 
Продукцията „По килватера на времето“ бе поканена да открие Международния фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“. Много участия в конкурси пожела на екипа директорката на Общинския детски комплекс Монка Николова. Тя обаче изрази мнение, че анкетата в лентата показва, че младите хора не познават добре историята на Варна и призова всички институции да намерят път към сърцата на децата. 
Според командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов продукцията показва, че българската морска идея е жива, след като младите хора се интересуват от нея. Той добавии, че ще организира прожекции на филма и посещения във Военноморския музей по обучителната програма на Министерството на отбраната.  
От една година възпитаниците на „НахОДКи“ работят активно с телевизията на Медицинския университет MU-Vi.tv, където научиха много за работата в студио, сподели ръководителят им Емилиян Ялъмов. В заснемането на филма са участвали репортерите Соня Щерева, Адриана Вашева, Анна Якимова, Добромира Ганчева, Симона Маринова, Карина Обретенова. Сценарият и режисурата са на Силвия Николова от MU-Vi.tv. Нейни асистенти са били учениците Виктория Вълчева и Кристиян Вълканов.