За акциите тази сутрин, те не са една, може да сподели прокуратурата, ние съдействаме при извършване на конкретни процесуално-следствени действия , които се планират и извършват от самата прокуратура. Това обясни в кулоарите на парламента служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
При акция на полицията и прокуратурата, започнала снощи в София, няма задържани, каза пред журналисти по-рано днес главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той посочи, че става дума за действия на МВР по разпореждане на районната прокуратура в София, но не даде подробности за кои лица и кое разследване става дума.
Доколкото ми е известно, действията имат някаква връзка с убийството в РЮА, но нямам конкретна стабилна информация, която да споделя, каза Демерджиев.
Има ясни данни за конфликт между покойния Красимир  Каменов – Къро и въпросния господин, за когото се твърди, че е с прякор Ами, посочи още в отговор на въпрос министърът, но подчерта, че трябва да се изяснят редица обстоятелства, преди да се правят някакви изводи.
При изключително суровия доказателствен материал, ако могат да се правят някакви изводи до момента, убийството на Къро не е дело на българска група, заяви още вътрешният министър.  Той потвърди, че служител на МВР заминава утре за РЮА и ще се върне в неделя, като целта е да получи на място информация, да се запознае с хода на разследването. Поискали сме информация и за предходното убийство от 2018 г., допълни Иван Демерджиев.
За изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“ отбеляза, че самите коментари за службите му изглеждат странно. Службите за сигурност се стремят по всякакъв начин да поддържат реда в страната, стремят са да противодействат на престъпността, включително и на влиянието на чужди служби, „каквото има немалко на наша територия, или опитите за такова влияние“, обясни министърът
Демерджиев беше категоричен, че МВР в момента не служи нито на икономическа, нито на политическа сила, нито на каквито и да е чужди сили, и не се отчита на такива. Аз лично нямам данни за някакъв проблем при работата в службите, подчерта вътрешният министър.