Бъдещето на медиите и опасностите пред тях бяха обсъдени на медийната конференция 25 Online днес. „Изкуственият интелект вече показа какви проблеми може да се случат- ставаме манипулируеми, озлобяваме се. Много е важно да помислим за тези неща, но без да минаваме в крайности. Истината е по средата, но е важно да си говорим за тези теми, но без да се прехласваме или да неглижираме“, каза журналистът и писател Георги Караманев. „Надявам се, че журналистите ще се върнат в ролята на пазители на портата“, допълни той. 
„Ролята на този, който създава съдържание, е да представи правилната информация“, заяви Поля Александрова, експерт по комуникации. „Светът се движи към по-добро. Но, ако тази информация не е достъпна по възможно най-достъпния начин, ако не е регулирана по правилния начин, няма да постигнем този ефект, към който ние се стремим – подобряване на средата“, заяви тя. „Изборът, истината и оценката дали това една новина е достоверна е в този, който чете новината. Предизвикателството е да намерим път към всички хора“, заяви Александрова. 
„Отговорността и тежестта на традиционните медии нараства“, каза Мариана Тодорова, футуролог и автор на книги. „До две-три години доминиращото съдържание ще бъде създадено от изкуствен интелект, това ще пренаписва истории и наративи“, допълни тя. 
„Има интересна теория, че ние ще разрушим частното пространство заради всички устройства, които мерят пулс, кръвно, дъх и така нататък.  Отговорността на медиите е да удържат публичното пространство“, каза още Мариана Тодорова. 
„Хората ще се научат: „Аз искам авторитета, журналиста, личното мнение. Когато имат нужда от стойност, ще се научат къде да я търсят“, заяви Георги Малчев, изпълнителен директор на Xplora и преподавател по дигитален маркетинг.
Модератор на дискусията бе Ирина Недева, председател на АЕЖ-България, журналист и автор на документални филми с дългогодишен професионален опит в обществените електронни медии.
По темата за изкуствения интелект и неговото бъдеще говори и анализаторът Бенедикт Евънс.