„Дон Жуан“ от Моцарт, продукция на музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново в партньорство с Националния дворец на културата, ще има премиера в зала 1 на НДК. Събитието на 15 юни е част от международния фестивал „Софийски музикални седмици“, съобщават от НДК.
„Нашата постановка е решена класически, но използва съвременни похвати, което ни дава възможност да потопим слушателите и зрителите в сюжета без техническите прекъсвания, които в операта и театъра са недостатък“, казва диригентът Георги Патриков.
В главните роли са солистите Никола Иванов (Дон Жуан), Теодора Петрова (Донна Анна) и Пламен Кумпиков (слугата на Дон Жуан – Лепорелло). Операта се изпълнява в оригинал на италиански език – със субтитри на български език. 
Либретото е на Лоренцо да Понте, режисурата е поверена на Петко Бонев. 3D мапингът е на Лора Руневска. В постановъчния екип на „Дон Жуан“ участват още Ася Стоименова, която работи над сценичния дизайн и костюмите, концертмайсторът Мария Павлова, хореографът Катя Богданова и хормайсторът Яница Първанова.  
„С проекта на операта „Дон Жуан“ Великотърновският театър по най-категоричен начин заявява и демонстрира нивото на своя творчески потенциал“, казва директорът на музикално-драматичния театър във Велико Търново – Васил Вълчев.
/ДД