На заседание на Общински съвет - Добрич бе дадено принципно съгласие да се осигури собствено финансиране за недопустимите разходи в размер до 1 693 122,57 лева по предложение за изпълнение на инвестиция (ПИИ) "Енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване" по Плана за възстановяване и устойчивост. 
Община град Добрич е подала ПИИ за средства за енергийно обновяване на сграда в центъра на Добрич (бивш Партиен дом) за прогнозна стойност от 5 406 796 лева. 
Сградата е с разгъната застроена площ от 11 690 квадратни метра и е съставена от два функционално свързани корпуса, става ясно от докладна записка. Това е 12-етажна административна сграда в центъра на Добрич, в която се помещава и Регионална библиотека "Дора Габе". 
ПИИ е подадено в партньорство с Националната агенция за приходите, Областна администрация – Добрич, Агенцията за държавна финансова инспекция, Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда", Агенцията по заетостта и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, тъй като сградата е смесена собственост (вкл. с предоставено право на управление) по документи за собственост. Финансовото управление и изпълнение на ПИИ ще се осъществява с Националната агенция за приходите, уточни заместник-кметът Росица Йорданова. 
Планираните дейности включват топлоизолиране на външни стени, на покривни и подови конструкции, подмяна на стара алуминиева дограма, подмяна на стари осветителни тела в помещения на сградата с нови светодиодни, подмяна на вътрешната дограма, ремонтиране на фасадите и покрива, изграждане автоматична пожароизвестителна система, подмяна на електрическата инсталация.