С  поредица инициативи в Опака ще бъде отбелязан Първи юни – Международен ден на детето. Началото на веселието и забавлението за най-малките жители на общината е насрочено за 10: 00 часа, а домакин ще бъде Народно читалище “Пробуда-1922” в града, съобщиха от общинската администрация.
Празничната програма обещава усмивки и за малките, и за по-големите деца. На сцената ще се изявят възпитаниците на детска градина „Усмивка”. За тях и всички, включили се в празника ще има аниматор с тематични игри. Организаторите предвиждат още детско шоу, игротека и занимателни игри. Ще има и диско парти и подаръци за всички деца.
“Искаме всяко дете да си тръгне с подарък и незабравимо преживяване”, казва кметът на общината Мехидин Кадиров. 
За БТА секретарят на общината Неше Ашим допълни, че торбичка с лакомства и символично подаръче са вече подготвени за всички малчугани. За победителите в игрите и състезанията са осигурени и предметни награди.  
В следобедните часове на площада пред административната сграда на Община Опака ще гостуват представители на центъра за детски партита  Latona Live от Разград с много игри и забави.