На Възнесение Господне, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит беше извършено освещаването на новопостроения храм "Възнесение Господне" в село Кладница, община Перник. Това съобщиха от Софийската митрополия.
Празничното богослужение беше предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп - викарий на патриарха, в съслужение с архимандрит Евтимий - духовен надзорник на Софийската епархия, със свещеник Орлин Алексиев и с йеродяконите - Вартоломей и Поликарп.
Църковните песнопения изпълниха свещеник Симеон Генов, Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия, Марио Стоименов и други църковни певци.
Храмът в село Кладница е построен от дарителите Валентин и Владислав с техните семейства, които са купили мястото и са се погрижили за осъществяването на цялата идея по строителството. Идеята, цялото строителство, изписването и обзавеждането са изцяло дело на ктиторите.
Копката за храма е направена от епископ Поликарп на 14 юни 2019 г. В селото няма храм, освен храмът на Кладнишкия манастир "Св. Николай", който е далече от населеното място и не може да изпълнява функции на енорийски храм.
При освещаването на новия храм в светия престол бяха вградени мощи от св. Баташки новомъченици.
Празникът по освещаването на храма беше уважен от стотици православни християни, от жители и гости на селото.
Епископ Поликарп благодари на всички, които със своя труд, лепта и дарба са допринесли за новата духовна придобивка на село Кладница и призова Бог да им въздава хилядократно. Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ поднесе на новия храм от името на патриарх Неофит икона с образа на Спасителя, Господ Иисус Христос, за спомен и благословение на вярващите. Думи на благодарност за освещаването на храма и за отслужената литургия отправи отец Орлин, който поднесе на епископа букет с цветя. Многобройните вярващи бяха поздравени от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит. 
На 28 май, с благословението на патриарх Неофит, бе осветен храмът "Св. Дух" в село Милославци, Трънска духовна околия.
Духовното събитие бе уважено от Цветислава Цветкова - кмет на община Трън, от Емил Мирчев и Евгени Петров, както и от всички жители на селото и от много гости. Строежът на храма, започнал през май 2019 г., е по инициатива на Емил Мирчев,  с финансовата подкрепа на Евгени Петров.
След освещаването епископ Поликарп изказа благодарност на всички, които са се потрудили за строителството, изписването и освещаването на новия храм в село Милославци. Всички присъстващи бяха поръсени със светена вода за здраве и благословение, както и лично поздравени с новата духовна придобивка от владиката.
Негово Преосвещенство, след като поздрави присъстващите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, поднесе на предстоятеля от името на патриарха дар за храма. Той подари икона с образа на Света Троица, за спомен и духовна радост на вярващите и жителите на село Милославци. За всички дошли да почетат освещаването на новата църква беше приготвена обща празнична трапеза.