Регионална библиотека "Христо Смирненски" в Плевен ще отличи авторите на класираните на призови места снимки от фотоконкурса "Пролетта през моя обектив". Това съобщи за БТА от Ивелина Иванова от отдел "Изкуство" в културния институт.
Тази година се проведе второто издание на конкурса ни, надяваме се той да стане традиционен и в него да се включват все повече участници, коментира тя. Иванова подчерта, че най-предпочитани обекти за снимки на пролетна тематика са се оказали цветята, вероятно защото те предлагат разнообразие от цветове и носят усещането за пролет.
В творческата надпревара са участвали не само плевенчани. Свои творби са изпратили и любители-фотографи от Варна, Велико Търново, Ямбол, Асеновград и други градове от страната. Общо изпратените снимки са над 50. 
Заелите първите три места ще получат материални награди, ще бъдат връчени и поощрителни отличия. Най-малкият участник е момиче на 4 години и за него е приготвена специална награда. Всички участници в конкурса от Плевен ще бъдат наградени с едногодишен абонамент за библиотеката, каза още Иванова.
Церемонията по награждаването ще се проведе утре в артзалата на библиотеката.