Със заповед на кмета Галина Стоянова официалният празник на Казанлък 2 юни ще бъде неучебен ден за учениците от всички училища на територията на общината. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. Това ще даде възможност на децата да бъдат част от събитията в празничната програма. 
Празникът на Казанлък ще започне на площад "Севтополис" с тържествен водосвет за благоденствие и официална церемония по издигане знамето на град Казанлък, става ясно от културната програма, публикувана в официалния сайт на администрацията. Програмата ще продължи със знаменно шествие в памет на Христо Ботев под надслов "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!" и с тържествено церемония по поднасяне на цветя по повод 147 години от гибелта му.
В залата на Художествената галерия и Исторически музей "Искра" ще се състои тържествена сесия на местния Общински съвет за избор на почетни граждани. Празничната програма ще продължи и вечерта с представяне на колекция на модна къща "Жени Стил" с дизайнер Евгения Живкова, след което ще се състои спектакъла по коронясване на Царица Роза 2023 Кристина Попова, реализиран от "Пеещи артисти" на Игор Марковски, а вечерта ще завърши с концерт на румънската поп звезда Инна.