"Възраждане" и ВМРО са подали в прокуратурата сигнали по повод изказвания, направени на пресконференцията на депутата Радостин Василев. Това съобщиха от прокуратурата.
От държавното обвинение уточняват, че в Софийската градска прокуратура е получен сигнал, препратен от Върховната касационна прокуратура , в който се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления против републиката.
В сигнала се твърди, че по време на пресконференцията на Радостин Василев миналата седмица са изнесени данни за извършени престъпления против републиката.
Сигналът е във връзка с изнесените коментари, че "има договорка шефовете на службите (ДАНС, НСО, МВР и др.) в страната да бъдат сменени и имената са синхронизирани с посолството".
Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура. Наблюдаващият прокурор е възложил на Държавна агенция „Национална сигурност“ да извърши проверка по случая. 
Още в деня на пресконференцията на Радостин Василев от "Възраждане" заявиха, че подготвят сигнал, подписан от цялата парламентарна група, който ще бъде пуснат до главния прокурор.