„Промени Русе“ се нарича общинската организация на „Продължаваме промяната“ (ПП), която беше учредена в най-големия български крайдунавски град. Тя ще работи заедно с русенци, за да решава проблемите на града и страната. За председател на местната структура беше избрана д-р Петя Кашукеева – специализант по съдова хирургия в университетска болница „Канев“ в Русе.

„ Вече няколко пъти Русе показа, че е готов за промяна. Нашата общинска организация трябва да затвърди добрите резултати от последните няколко избора. Знаете, че ако искаме да има дългосрочност в нашите намерения и действия, трябва да изградим силни и работещи местни структури “, заяви на учредителното събрание съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той посочи голямото предизвикателство пред новоучредената структура в момента – местните избори. ПП си поставя за цел да спечели доверието на русенци с нови идеи за развитието на града. Освен със своя листа с кандидати за общински съветници, партията ще излъчи и кандидат за кмет на Русе на изборите през октомври.

„Общинската организация трябва да бъде инструментът, който ще помогне за победа на изборите наесен. В рамките на местната структура трябва да формираме местните политики, които ще имат реален ефект върху хората. Идеята на една отворена и демократична организация е да използва човешкия и умствен капитал на всички, за да може да се вземат най-ефективните решения“, каза още Петков.

Според областния координатор на ПП Людмил Христов най-важният приоритет пред партията продължава да бъде близостта до хората и справянето с техните всекидневни проблеми. Той призова гражданите на Русе и региона да се обръщат към общинската организация, когато искат да разкажат за значима местна кауза, да обсъдят проблемите на града или да предложат решение. Добре дошли са и симпатизантите, които искат да станат членове на ПП.
Всички те могат да се свържат с организацията на ПП в Русе на имейл адрес: [email protected].