На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал, каза съпредседатеят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев в ефира на Нова ТВ и призова гражданите да го изслушат, за да се уверят, че "няма коалиция, няма договорки", а едно тежко решение да бъде приет човек от ГЕРБ в правителството, за да тръгне страната напред.
След като депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Радостин Василев пусна запис, в който се казва, че има договорка шефовете на службите (Държавна агенция "Национална сигурност", Националната служба за охрана и др.) в страната да бъдат сменени и "имената са синхронизирани с посолството", преговорите за правителство с втория мандат между Мария Габриел и академик Денков бяха замразени. 
Властта не е самоцел, коментира Василев днес. Ако изслушате записа, ще видите, че това е основното нещо, което се обсъжда в него – властта е, за да могат да бъдат свършени основни неща за страната – еврозоната, Шенген, очистване на правосъдната система.
Цялата мелодрама, която в момента се опитва да се развие около това нещо, може би е, за да се извади някакво предимство около преговорния процес, уточни съпредседателят на ПП. 
Видях, че от записа са отрязани определени части от мои изказвания, като това за съгласуването на службите или това, че трябва да се направят промени в държавната администрация. Заставам зад тези си думи, заяви Василев. Той се аргументира като се позова на закона, "той какво казва – всичките ни служби трябва да работят с партньорските служби в ЕС и НАТО. Те трябва да имат достъп до тази информация, да имат доверието на тези партньорски служби, ако въобще искаме да бъдем членове на тези съюзи." Според Василев голямата разлика е, че "никой не е одобрявал, а имената са съгласувани - това означава, че тези хора могат да получат достъп и доверие, за да могат да си свършат работата, ние да бъдем в еврозоната и Шенген, и да имаме реално работещи служби, те трябва да имат доверие", каза той. 
На въпрос имената в кои служби биха искали да сменят той отговори: Абсолютно всички служби в държавата. 
Ние виждаме в момента как се провежда политика на отдалечаване на България от ЕС и НАТО, каза Василев и добави, че все още има дълбоко проникване на руски интереси в нашата система за сигурност и това проникване трябва да бъде преборено.
Във връзка с евентуални компромиси, които да позволят преговорите за правителство да продължат, съпредседателят беше категоричен, че "ако отстъпките са, за да се отмразят някакви преговори, такива не трябва да има. Ако отстъпките са, за да се направи нещо полезно за страната и те не престъпват това, което ние сме обещали на нашите избиратели, това е в ръцете на академик Денков".
Според Василев „академик Денков е оторизиран да води тези преговори заедно с, от другата страна, госпожа Габриел, така че те двамата ще продължат, когато могат.“
Очаква се утре държавният глава да връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната - Демократична България“.