Недоволни от лошото състояние на главен път Е 79 между Враца и Монтана ще протестират утре на мястото, където преди два дни загина 18-годишно момиче от София. При инцидента лекият автомобил на момичето се е ударил в автомобил „Форд Транзит“, управляван от 56-годишен мъж от гр. Хасково. „Подкрепям протеста, но не съм обнадежден“, каза за БТА кметът на село Краводер Илия Перчинков. Той изрази съболезнования към семейството на момичето и обясни, че трябва повече култура на движение. „И аз съм водач и виждам какво става по пътищата“, посочи той.
Кметът припомни, че преди няколко години в района отново е имало протести, причина за които е било лошото състояние на моста. Съоръжението се намира малко преди мястото, където загина 18-годишното момиче. След недоволството на хората тогава, компрометираните участъци са били ремонтирани. Сега дупките при разклона за селото, в района на последната катастрофа, също вече са запълнени.
Според предварителната заявка протестът ще започне в 11:30 часа, а недоволните ще блокират движението по главния път за час.