Ще започна с думите, които Слави Трифонов не обича да казва, а те са „Аз нали ви казах“, каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в декларация от парламентарната трибуна и посочи, че са слушали пресконференцията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Радостин Василев.
„Слушахме думите на един достоен човек, според Кирил Петков, и той пусна запис, в който обаче говореха Кирил Петков и Асен Василев и дадоха нагледна демонстрация какво е „дълбоката държава“, коментира Йорданов. Службите в страната се съгласуват и одобряват от чужди посолства, това е национално предателство и за тези, които го правят, има член 103 в Наказателния кодекс, от 10 до 15 години е наказанието, посочи той. „Чухме как г-н Иванов като добър юрист предлага гениално решение да пази имунитета на Бойко Борисов. Чухме как Кирил Петков заявява, че техният електорат е между седем и 10 процента, но понеже са направили ала-бала имат този резултат. Това е фалшификация на изборите, а тези с ала-балата трябва да напуснат залата и да не се връщат никога“, коментира още председателят на ПГ на ИТН.
Той посочи, че са чули и как трябва да влезем в еврозоната, заобикаляйки правилата, а това го договаря Кирил Петков с висши европейски чиновници -  с Урсула фон дер Лайън.
„Наблюдавахме това, което хората знаят, че в България има политическа отврат и гнусотия, но това, което наблюдавахме, е, че тази политическа отврат и гнусотия си има име, „Продължаваме промяната“ се казва“, заяви Тошко Йорданов. По думите му „Кирил Петков и производните им недоразумения“ никога не трябва да имат власт, защото държавата е по-важна.
Тошко Йорданов се обърна и към гражданите. От вас зависи да постъпите достойно, защото това, което наблюдавате, се случва, защото понякога не сте активни, посочи той. Псувате политиците, но, негласувайки, позволявате на „подобни политически ала-бали, да правят ала-бала, а след това да правят ала-бала с бюджета и с вашите пари“, допълни Йорданов.
По-рано днес депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев пусна запис на пресконференция, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на партия „Продължаваме промяната“ на 21 май. Той обяви, че напуска ПГ на ПП-ДБ и няма да подкрепи правителство с втория мандат между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.