Деца ще правят миниподводници от картон в рамките на творчески работилници с участието на писателя Петър Станчик и илюстраторката Галина Миклинова от Чехия. Двамата ще пристигнат в България за участие в шестото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, съобщават от издателство „Изида“.
Двамата автори на книгата „H2O и тайната водна мисия“ ще се срещнат с четящата публика на 29 май в парка пред НДК, а на следващия ден (30 май) – и в Чешкия център в София.
„H2O и тайната водна мисия“ е чудесна смесица от приключения, интригуващи факти и смях“, коментират издателите от „Изида“. В книгата H2O не е формулата за водата, а трима приятели – Хуго, Хуберт и Офелия. Докато Хуберт се увлича от бойните изкуства, а Офелия от модния дизайн, Хуго е изобретател. Той измисля необикновен уред, наречен умалител, с който тримата се смаляват, влизат в миниатюрна подводница и по тръбите на градския водопровод се впускат в необикновени приключения.
Гостуването на двамата автори в България е със съдействието на Чешкия литературен център към Моравската библиотека. / ГН