Напрежение ескалира пред телевизионните камери в болницата в Русе, където часове след второто си раждане издъхна 29-годишна родилка.

Словесният сблъсък бе между съпруга на починалата жена и директорът на лечебното заведение инж. Иван Иванов.

Секунди след като мъжът каза пред събралите се журналисти, че причината за смъртта е белодробна емболия, "това излиза от експертизите", от думите на директора стана ясно, че всъщност в същия момент тече аутопсия и чак след нея ще се разбере точно какво е причинило смъртта.

При белодробна емболия има запушване на една от артериите, които осигуряват кръвоснабдяването на белия дроб. Може да се причини от съсирек.

Преди да издъхне, жената е писала на съпруга си, че изпитва силни болки.

„Изказвам моите съболезнования. Нека да не правим квалификации. Искам да бъде извършена аутопсия, която върви в момента. Близките държах да бъде освободено тялото, а ние да се извърши аутопсия, защото и аз съм родител и искам да знам какво става - каза видимо също разстроеният директор. - Стандартният период за аутопсията е 25 дни, но патоанатомите ще го съкратят“.

Как може да не знаете, след като пише "белодробна емболия" - реагира афектираният млад мъж. 

Той се обърна към директора и с думите:

„Имам доказателство, че вашите служители спят по време на работа“, каза той и показа чат от съобщенията ѝ към него през нощта. „О, не сестрата хърка, да изпусна ли шишето, за да я събудя“, написала родилката до съпруга си.

Докато между двете страни се разменяха остри реплики, а помежду им стояха журналистите с микрофоните и камерите, отстрани стояха близки на жената и плачеха. В този момент живото излъчване приключи.