"Притеснява ме времето, в което са избрани да се направят – в момента, в който се прави правителство. Това ме притеснява", заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки проведените му вчера два разпита в прокуратурата по делото „Барселонагейт“ и за сигнал, съдържащ твърдения за злоупотреба с власт. 
 „Можеше да са след една седмица, нищо нямаше да се промени. Можеше и да са преди една седмица, пак нищо нямаше да се промени“, посочи Борисов.
Обяснения от лидера на ГЕРБ във вчерашния ден бяха снети в Софийска градска прокуратура и Върховна касационна прокуратура. 
„След четири години едно и също нещо. Няма да коментирам, защото изрично помолиха и настояха, не знам по закон как е, да не коментирам и аз не коментирам“, посочи Бойко Борисов. 
Той заяви, че на втория разпит е бил попитан защо от партията му са поискали оставката на главния прокурор Иван Гешев. 
„Аз попитах: Румен Радев разпитваха ли го? Асен Василев разпитваха ли го? Кирил Петков разпитваха ли го? Надежда Йорданова разпитваха ли я? Крум Зарков разпитваха ли го? Атанас Атанасов, Христо Иванов – разпитваха ли ги? Не. Значи само от ГЕРБ зависи съдебната реформа“, коментира още темата Борисов.