На 26 май 1924 г. футболната секция към Българската национална спортна федерация е приета за член на Международната федерация по футбол (ФИФА) на 13-я конгрес на ФИФА, който се провежда от 24 до 26 май 1924 г. През същата година  българският национален отбор по футбол изиграва първия си мач като национален отбор и участва в летните Олимпийски игри в Париж. БТА съобщава:
София, 26 май 1924 г. Конгресът на Международната федерация  по футбол се откри в присъствието на 81 делегати. На конгреса са представени 26 държави. Федерацията прие 6 нови чужди федерации, между които и българската.Конгресът гласува да се приемат отново федерациите на Англия, Шотландия, Галската област и Ирландия.
На 21 май 1924 г. във Виена, Австрия, националният отбор по футбол на България изиграва и първия си мач  срещу Австрия - за квалификации за летните Олимпийски игри през 1924 г. в Париж (Франция). България губи мача с 0:6. Отборът е сформиран през декември 1923 г. За първи треньор е назначен австрийският футболист и треньор Леополд Нич.
 БТА съобщава:
Париж, 24 май 1924 г. / БТА/ Футболният тим на Българската национална федерация пристигна тази сутрин тук, посрещнат на гарата от българския пълномощен министър, г-н Морфов, секретаря на легацията, г-н Киров, делегати на Олимпийския комитет, кореспондентите на българските вестници, председателя на Дружеството на славянските студенти г-н Кереков и членове от българската колония.Мачът между ирландския и българския тимове ще се състои в сряда.
Българският национален отбор по футбол участва за първи път в Олимпийски игри. На  28 май 1924 г. играе срещу Ирландия и губи с мача 1:0.
БТА съобщава:
Париж, 28 май 1924 г./Хавас/  Мачът по футбол на олимпийските игри между Ирландия и България се завърши с резултат 1/0 в полза на първата.***Париж, 28 май 1924 г./Хавас/ Втори халф тайм. Ирландците нападат българската врата и става корнер, който е без резултат. Ново нападение, при което, следствие на един фаул на българския гол кипер, арбитърът дава на ирландците да бият свободен удар пред самата врата на българите, но топката е разкошно отблъсната от българските бекове. Малко след това се прави втори фаул пак от българския гол кипер, понеже е задържал дълго време топката при себе си, на което арбитърът дава на ирландците свободен удар в българската врата, но без резултат. Третият фаул се прави пак от гол кипера, но без промяна на играта. Положението се задържа също. След това ирландските леви форуърди правят атака при хубава пасировка подават на център халф бек, г-н Мюрей, който дава пас на център форуърда си г-н Дункан, който е в явно положение офсайт и при такова положение бие шут в българската врата, който шут българският гол кипер не се опитва дори да спре, тъй като очаквал арбитърът да свири офсайта. Обаче арбитърът приема този удар за гол и играта продължава въпреки флагрантното положение офсайт на център форуърда ирландец. Вследствие един опит за гол на десния халф бек ирландец става корнер без резултат за Ирландия.
Ирландия спечели благодарение на арбитъра 1:0.
Ирландия е взела надмощие през втория халф тайм на играта. А българите се показаха много добре през първата половина, след което станаха по-малко активни и ако да не бяха проявили колебание пред ирландската врата, няма никакво съмнение, че би се достигнал резултат равно на равно.
Заключението е, че ирландският национален тим няма голям шанс за бъдещи победи в Олимпиадата.