На територията на 29 -и многомандатен избирателен район - Хасково девет е вече броят на неработещите машини. Това съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Добромир Якимов. Най-голям е проблемът в община Ивайловград, където седем от устройствата за гласуване не са сработили, уточни той. Извън строя е и машина в село Долно Ботево, община Стамболово, и в Хасково.
Проблем с четири от машините - три в Ивайловград и в село Долно Ботево имаше още вчера при пробния пуск. Техниците не са успели да отстранят повредите. Сезирали сме ЦИК за наличие на форсмажорни обстоятелства и след тяхно и наше решение изборният процес продължава изцяло с хартиени бюлетини, посочи Якимов.
Той добави, че от сутринта в областния център Хасково има и две жалби за паравани, които наподобяват тъмни стаички, но те са счетени за неоснователни.
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Не са регистрирани груби нарушения на обществения ред, случаи на прояви и поведение, които могат да породят конфликти или ескалация на напрежение, съобщи междувременно регионалният пресцентър на МВР. Служителите от сектор "Български документи за самоличност" в дирекцията работят  от 8:30 до19:00 часа.