Всички избирателни секции на територията на област Кърджали са отворени. Има много неявили се членове и председатели на комисии, заради което и към момента назначаваме нови. Това каза пред журналисти председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Павел Гатев. Имаме проблем и с три машини за гласуване – една в Кърджали и две в села, но проблемът с тях няма да попречи на изборния процес, допълни той.
Гласува се в 497 стационарни секции. В региона са разкрити още четири секции в лечебни заведения и 39 подвижни – за хора с увреждания, удостоверени с решение от ТЕЛК. В 351 от секциите се гласува с машина. Право на глас, според избирателните списъци имат 260 960 избиратели.
БТА припомня, че на предходните предсрочни парламентарни избори на 2 октомври 2022г. в Девети многомандатен избирателен район право на глас имаха 262 115 избиратели, според избирателните списъци, като правото си на глас упражниха 70 199 от тях. Гласуваше се в 542 секции, от които в 344 с машина. Броят на подвижните секции бе 41.