В област Силистра изборният ден е открит и гласуването е започнало навреме във всичките избирателни секции, съобщи Марияна Чобанова, председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Силистра. 
В две от секциите машините не са изкарали бюлетина. Проблемите вече са отстранени от техническите екипи. От РИК са дали разрешение в тези два случая избирателите да гласуват повторно, като в комисиите са направени протоколи, които обявяват първото гласуване за невалидно.
На места има заменени членове на секционни избирателни комисии поради здравословни причини. 
От Областната дирекция (ОД) на МВР съобщават, че е създадена организация и гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти също да могат да упражнят правото си на глас. Паспортните гишета в сектор „Български документи за самоличност” при ОД на МВР-Силистра, в Районно управление -Дулово и в Районно управление-Тутракан ще работят и днес от 8:30 часа до 19:00 часа. За да бъде издадено удостоверение за гласуване гражданите, трябва лично да подадат заявление в звената на сектора.
Правото да отидат до урните имат 114 550 жители на област Силистра. Те ще могат да направят това в 223 секции. В 174 от тях ще може да се гласува машинно. Броят на членовете, ангажирани в секционните избирателни комисии, е 1803.