Информация за проблеми с машините за гласуване постъпват от секционни комисии в различни общини в област Смолян, според председателя на РИК – Смолян Росица Чакърова. В секция №2 в Чепеларе е преустановено гласуването с машина и вотът е продължил само с хартиени бюлетини, след решение на РИК.  Изборният ден в Смолянски район е открит във всички 271 секции.
Сигналите за проблемите с машини засега са от 5 секции, като се отнасят за случаи на неразпечатване на бюлетина или в разпечатаната не е отразен вотът, а има произволни букви, уточнява Чакърова.  При други оплаквания се касае за отпечатване на нагъната или разкъсана бюлетина. 
В началото на изборния ден в отделни секции не са се явили членове на комисии, но вече се издават решения на РИК за назначаване на нови представители на тяхно място.
Гласоподавателите в област Смолян са 97 208, според предварителните избирателни списъци. Вотът е организиран в 260 постоянни секции, 6 подвижни и 5 в лечебни заведения.  Предвидени за гласуване с машини са 133 секции, но по-късно днес ще стане ясно в колко от тях ще продължи дигиталният вот.