Изборният ден в 28-и многомандатен  избирателен район Търговище започна в нормална обстановка. Отворени за гласуване са всичките 265 секционни избирателни комисии, разкрити на територията на петте общини на областта, каза за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) адковат Диана Игнатова. 
В Търговищка област, според предварителните списъци на избирателите, имащите право да гласуват днес са 118 183 души. По общини имащите право на глас са: в община Антоново – 5459, в община Омуртаг - 25 567, в община Опака – 5669, община Попово - 24 529 и в община Търговище - 56 167 души.
Диана Игнатова уточни, че общо 2089 човека са ангажирани за осъществяването на изборния процес като членове на Секционни избирателни комисии (СИК). 
Разкритите подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) в избирателния район са шест. Те са по една в общините Антоново, Опака, Попово и Търговище, и две в община Омуртаг. Има разкрити две секции в болнични заведения - в Омуртаг и в Търговище.
Със специализирани устройства за електронно машинно гласуване има възможност да се гласува в 163 СИК, като в секциите няма да има по две машини за гласуване, а само по една.
Игнатова допълни, че с решение от вчера РИК преустановява машинното гласуване в една секция в Търговище, поради непреодолими външни обстоятелства при машинно гласуване. На места и днес е имало затруднения с машините, техници са изпратени в секционните комисии, каза още председателят на РИК.
В нарочно съобщение от РИК информират членовете на СИК, че ако възникнат злонамерени действия, свързани с предположения за поставени взривни устройства, следва да информират органите на МВР на телефони: 0601 60 323, 0601 63 797 и 112.
Звената „Български документи за самоличност“ в Областната дирекция (ОД) на МВР – Търговище ще съдействат на български граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на изборите днес. Служителите от звената Районно управление (РУ) - Попово и РУ-Омуртаг, както и сектор „Български документи за самоличност“ при ОД на МВР-Търговище работят и днес от 8:30 ч. до 19:30 ч.
За четирите депутатски места от региона се конкурират общо 99 регистрирани кандидати за народни представители.