Всички 542 секционни избирателни комисии в Пловдив-област са започнали работа. Това съобщи председателят на 17 Районна избирателна комисия Янко Радунчев. По думите му при няколко машини е възникнал проблем и към тях пътуват техници, за да установят какъв е той. 
По окончателни данни на ГРАО на предсрочните парламентарни избори в Пловдив-област ще гласуват 290 415 души. От 17-те общини в областта, без Пловдив, с най-много гласоподаватели е Асеновград - 57 769, а Съединение е с най-малко - 7 921.
Изборният ден в Пловдив и областта започна без затруднение, съобщиха от областната дирекция на МВР. Предприети са необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборите.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват изборния ден на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл [email protected]. Звената на дирекция "Български документи за самоличност" ще работят и днес до 19:00 часа, припомнят от полицията.