Изборният ден в област Видин започна нормално. Има неявили се членове на избирателни комисии по места, но няма неоткрити секции. Това съобщи за БТА Даниел Боянов, председател на Районната избирателна комисия (РИК).
"Има неявили се поради различни лични причини, за някои знаем от вчера, но няма нищо, което да попречи на изборния ден", коментира той. Машинно гласуване в областта има в 125 секции. Боянов посочи, че има технически проблем с една от машините в избирателната секция в Детска градина "Славейче" във Видин. Той каза още, че не е имало проблеми с охраната на избирателните секции и с МВР, въпреки множеството сигнали за взривни устройства в различни региони в страната. 
Според официалния сайт на РИК – Видин, в Пети Видински избирателен район избирателните секции са общо 236, като най-много от тях са в община Видин – 121. Останалите секции са разпределени в общините Димово, Белоградчик, Брегово, Ружинци, Чупрене, Грамада, Ново село, Макреш и Бойница. Подвижните секционни избирателни комисии в община Видин са 13. Секциите за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването са 29.  
Членовете на всички избирателни комисии са 1830, а избирателите са малко над 83 хиляди. Както БТА съобщи, във всички избирателни секции с над 300 избиратели ще се гласува и с машини, а броят на бюлетините е 50 хиляди.
Днес избирателите трябва да избират между 113 кандидати за народни представители от 21 партии и коалиции, които се борят за четири мандата вПети многомандатен избирателен район – Видин.