През следващите два месеца  професионален фолклорен ансамбъл “Мизия“ от Търговище ще изнесе поредица от концерти в различни градове на страната. Танцьори, певици и музиканти под ръководството на главния художествен ръководител и хореограф Любчо Василев ще разкрият красотата на българския фолклор с танци и песни, предимно от нашата етнографска област, съобщи Светла Манолова – артистичен секретар на културната институция. 
Априлското турне е с първа изява на 16-и, когато ансамбълът ще гостува в Девня по случай светлия християнски празник Великден. На 21 април ще участва в тържествен концерт „Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и приятели“, организиран за Деня на община Тунджа и „ще придаде пъстрота на празника и незабравими емоции на зрителите“, според кмета на общината Георги Георгиев, цитиран от Манолова. 
На 29 април артистите от Търговище ще гостува на жителите на село Драгоево. Там ще се проведе петото издание на фестивала „Драгоево пее и танцува“. А на следващия ден ансамбъл „Мизия“ ще поднесе концерт в Севлиево в рамките на Деветото издание на Националния фестивал „Семе българско”. Според домакините форумът с всяка година става все по-многолюден и дава възможност за изява на творци от цялата страна, показва продукцията на български производители, поддържа ред инициативи в подкрепа на раждаемостта, екологията, занаятите, традициите и др. 
На 2-ри май, когато православната църква чества св. Цар Борис-Михаил Покръстител ПФА „Мизия“ ще се изяви пред жители и гости на село Оброчище в община Балчик.
Концерти на ансамбъла са предвидени и за жителите на град Търговище, допълни още Светла Манолова.