Клиниката по ендокринология при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен организира безплатни прегледи за мъже. Кампанията ще се проведе от 10 до 12 април под мотото "Затлъстяване и мъжко репродуктивно здраве". Това съобщи доц. д-р Катя Тодорова, началник на клиниката. 
Прегледите ще се проведат в кабинет 103 на клиниката във Втора клинична база на болницата от 10:00 до 13:00 часа, като е нужно предварително записване на тел. 064 886 642.
Затлъстяването, съобразно дефиницията на Световната здравна организация, се определя като състояние, характеризиращо се с повишение на индекса на телесната маса (ИТМ) над 30 кг/м2 . То се съчетава с различни метаболитни и хормонални нарушения, които при мъжете са причина за намалена сексуална и репродуктивна функция, сочат медицинските данни. Ефектът на ИТМ дава отражение върху по-ранно настъпване на еректилна дисфункция и сексуална немощ при млади мъже. 
БТА припомня, че през месец март Клиниката по ендокринология проведе безплатни прегледи, насочени към подобряване на женското хормонално-репродуктивно здраве. По повод Световния ден за борба със затлъстяването бе организирана и кампанията "Промоция на здравето".