Изложба на икони е подредена в арт център "Къща на художниците" в Плевен. Авторът Красимир Ташев показва 50 свои творби, рисувани през различни години. 
Иконите са израз на нашата духовност, съхранявана от векове, и какво по-хубаво от това в навечерието на светлите празници Лазарица, Цветница, Великден, Гергьовден една изложба с икони. Това каза за БТА авторът на експозицията Красимир Ташев. Той припомни, че иконата е присъствала във всяка българска къща преди много години, но сега, с модернизацията на ежедневието, вярата и иконата са оставени на заден план.
По думите на Красимир Ташев не може да се говори за изисквания как да бъде нарисуван образът на даден светец, той се интерпретира през годините от различните иконописци. Според автора всяка една икона може да бъде чудотворна, зависи от това как човек застава пред нея, с какви чувства. 
Икона не може да се рисува всеки ден, в създаването й се влагат сърце и душа и тяхната енергия остава в творбата, смята Красимир Ташев. 
Повечето от иконите той рисува по свое вдъхновение. Работи и по поръчка – такава е иконата на Свети Георги Победоносец, създадена от него за община Плевен. Тя бе осветена през миналата година в навечерието на Гергьовден в чест на светеца – закрилник на града. 
В изложбата са показани икони на различни светци. В една от залите те са подредени така, както се слагат при олтара. В друга зала са само светици като света Марина, света Вероника, света Петка.  
Експозицията може да бъде разгледана в следващите две седмици в "Къщата на художниците". Иконите могат да бъдат закупени.