Старозагорската опера представя рок операта „Есмералда - Парижката Света Богородица" в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Събитието е на 19 април, съобщават от трупата.
Автор на музиката е Рикардо Кочанте. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев. Либретото е написано от Люк Пламондон по романа на Виктор Юго. Хореографията е на Марио Пиаца.
В главната роля на Есмералда ще влезе певицата Михаела Филева, която през лятото направи своя дебют в мюзикъл. В образа на Квазимодо е солистът на Старозагорската опера - тенорът Борис Тасков. В представлението участват още Марин Русинов като Клод Фроло, Николай Моцов като Гренгоар, Богомил Спиров като Феб, Александър Панайотов като Клопен и Гергана Николаева като Фльор де Лиз.
В „Есмералда - Парижката Света Богородица" се включват  балетната трупа на Старозагорската опера под ръководството на примабалерината Силвия Томова, децата от Детско-юношеската студия за опера и балет и Христослава Колева и Иван Бакоев от „Ние сме музиканти". Участват още оркестърът и хорът на Старозагорската опера. 
Спектакъла е дирижиран от маестро Владимир Бошнаков, хормайстор е Младен Станев. Режисьор на постановката е Виолета Горчева, а автор на декора и костюмите - Денис Иванов. / ГН