Полицаи от Районното управление в Белоградчик задържаха четирима жители на видинското Медовница, източвали гориво от резервоари на товарни автомобили, паркирани в центъра на селото. Това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) във Видин.
В ареста на районното управление са 32-годишен криминално проявен, задържан многократно за кражби и 18-годишен младеж, уточниха за БТА от пресцентъра на ОДМВР. На задържани две непълнолетни момчета, на 14 и 15 години, също от ромски произход, е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа. Крадците са източвали неколкократно от началото на февруари гориво от резервоари на товарни автомобили, паркирани в центъра на село Медовница, при уширение на главен път Е-79.
При последната им кражба - на 30 март, източили гориво от резервоари на два турски товарни автомобила, спрели за престой на улица, която е част от Главен път Е-79. В условията на неотложност служителите на реда предприели претърсване в два имота в Медовница, оттам иззели общо 13 туби с дизелово гориво, гумени маркучи и празни пластмасови съдове.
В процес на установяване е съпричастността на четиримата към идентични посегателства, извършени на същото място през последния месец, допълват от пресслужбата на ОДМВР.