Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми по три бързи производства трима чужди граждани за опита им да пренесат валута през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", която не са декларирали. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
Недекларираната валута с левова равностойност за над 2 млн. лева  бе открита от митническите инспектори в два пътнически автобуса от Румъния за Турция и в товарен автомобил от Великобритания за Ирак транзит през България.
И тримата обвинени - С.К. (65 г.), О.Е. (25 г.) и А.Ч. (49 г.) са турски граждани. По едно от бързите производства Районен съд-Свиленград вече е наложил на О.Е. наказание от 10 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. По другите две бързи производства действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.
В случаи с такава квалификация Наказателният кодекс предвижда до пет години затвор или глоба в размер на една пета от предмета на престъплението, ако то бъде доказано.