За Великденските празници хотелите по Северното Черноморие ще посрещнат гости основно от Румъния и България. Това каза за БТА съпредседателят на Варненската туристическа камара проф. Стоян Маринов. По думите му има много резервации, особено за висококатегорийните хотели в двата курортни комплекса край Варна. Гостите от Румъния обаче ще бъдат малко по-малко в сравнение с миналата година, тъй като празникът се чества по-рано и времето все още е студено.
Базата с повече звезди се радва и на заявки за лятото, допълни Маринов. Според него през този сезон се очаква да има сериозен ръст при гостите от Полша. Най-вероятно ще настъпи раздвижване и на скандинавския пазар, откъдето също има резервации за "Албена" и "Златни пясъци". Според Маринов гостите от Германия ще започнат да пристигат по-активно в разгара на сезона. Очаква се да има увеличение и при почиващите от Великобритания, макар че техните предпочитания са насочени по-скоро към Южното Черноморие.
Като цяло очакванията са за добър сезон, по-силен от миналата година, но все още далеч от рекордната по брой туристи 2019 г., обобщи Маринов.