Полицията във Велико Търново е задържала мъж, произвеждал и разпространявал метаамфетамин, съобщиха от Областната дирекция на полицията. След близо едномесечно разследване в хода на специализирана полицейска операция са събрани достатъчно данни за незаконната дейност на мъжа, който е 31-годишен от Ловеч.
На 16 февруари тази година на изхода на Велико Търново в посока София бе извършена проверка на лек автомобил, в който пътувал и той. В личния му багаж бяха намерени и иззети около 50 грама кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. При последвало претърсване в обитавано от него жилище в областния град бяха намерени и иззети още 225 грама от същото вещество и около 3 грама растителна маса, реагираща на канабис, предмети и пособия, необходими за производството на метамфетамин. Той беше задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Няколко дни по-късно отново при претърсване в жилището му бяха намерени още около 10 грама метамфетамин, припомниха от полицията. 
Вчера мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.