Ученици от Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово участваха в превантивна програма „Спри! Дрога на пътя!“. Единадесетокласниците от техническата гимназия прекараха два учебни часа със специалисти от Превантивно-информационен център (ПИЦ - Габрово) по зависимости – Габрово и служители от сектор „Пътна полиция“, съобщават от Община Габрово. 
Младежите получиха актуална информация за въздействието на психоактивните вещества върху способностите на водачите да управляват МПС, както и за рисковете, които употребата на наркотични вещества крият за здравето и живота на младите хора.
Програмата се реализира ежегодно в партньорство с ОД на МВР Габрово. Представителят на сектор „Пътна полиция“ запозна младите кандидат шофьори с последствията и наказателната отговорност, която носят нарушителите на пътя, както и с правата, които имат те като граждани и участници в движението по пътищата.
Превантивна програма „Спри! Дрога на пътя!“ се реализира за седма поредна година с одобрението на Национален център по обществено здраве и анализи – София и Министерство на образованието и науката, като отговаряща на изискванията на Наредба № 6 от 11 април 2014 г. на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката за условията и реда за осъществяване на програми за превенция на употребата на наркотични вещества, както и на европейските стандарти за качество на Европейския мониторинг център за наркотици и наркомании, посочват още от Община Габрово.