Със залесяване на фиданки в парк "Юнак" започнаха инициативите на Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП)-Сливен по повод Седмицата на гората, която тази година е под мотото „Довери се на лесовъда". 
Кметът Стефан Радев и седмокласници от Основно училище „Христо Ботев" в Сливен днес засадиха общо четири вида туя, бреза, ела и други дръвчета, съобщиха от общинския пресцентър. Кметът подари на учениците декоративни растения, които да отглеждат сами в домовете си и сборник с 365 занимателни игри на открито, свързани с природата. 
На 3 април Държавното горско стопанство (ДГС)-Сливен ще дари на Природния парк "Сините камъни" 100 фиданки, от които 60 бр. червен дъб, 30 бр. махалебка и 10 бр. бреза, съобщиха от ЮИДП. На 7 април ще бъде извършено залесяване в градски парк с ученици от Второ Основно училище - Сливен на дръвчета, осигурени от ЮИДП и ДГС-Сливен от горски разсадник “Абланово”. Съвместно залесяване на ДГС – Сливен с Регионалната дирекция по горите -Сливен и Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на фиданки от цер и зимен дъб в землището на село Новачево ще има на 5 април. На 4 и 5 април ДГС-Твърдица планира залесяване с ученици от Средно училище “Неофит Рилски”- гр. Твърдица.
Обявени са конкурси за детска рисунка, ще има още уроци по горска педагогика с горски експерти от различни стопанства и деца от училища и детски градини.
От предприятието ежегодно организират прояви по повод Седмицата на гората, в която ученици присъстват на терен, сред природата, запознават се с работата на лесовъдите и на горските инспектори и обогатяват знанията си за гората в тематични игри и практически занимания.